Salt la conținutul principal

Care sunt criteriile pentru a alege un lac de unghii de calitate?

Știai că lacurile de unghii pot afecta sănătatea ta? De aceea este esențial să citești înainte cele mai importante ingrediente ale lacurilor de unghii. Citind acest articol vei afla diferențele dintre lacurile 3-5-7free!

 

3 Free

În general în componența lacurilor de unghii există 3 chimicale care pot fi dăunătoare sănătății tale!  Primul este Ftalat de Dibutil (Dibutyl Phthalate – DBP), deseori folosit în producerea plasticelor, pentru a le face mai flexibile. Potrivit Agenției Protejării Mediului din Statele Unite, DBP ar putea avea efecte periculoase asupra dezvoltării corpului. Este catalogat ca fiind un ingredient toxic pentru oameni. Al doilea ingredient nociv este Formaldehidă. Conform Institutului Național de Cancer, este un posibil carcinogen, fapt ce semnifică că poate cauza cancer. Al treilea ingredient este Toluenul, o substanță chimică periculoasă găsită în petrol. Conform Agenției Protejării Mediului din Statele Unite,  folosit în exces poate fi toxic.

Atunci când lacurile de unghii sunt remarcate ca fiind 3-Free, înseamnă că în componența lor nu există cele 3 ingrediente menționate mai sus.

5 Free

Produsele de unghii care sunt marcate 5 Free nu conțin cele 3 ingrediente menționate. La acestea se adaugă Formaldehidă Resin sau Camfor. Camforul este dăunător pentru unghia naturală – deshidratează și  îngălbenește unghia.

7 Free

Produsele de unghii care sunt marcate 7 Free (pe lângă cele 5 ingrediente menționate mai sus) nu  au în compoziție Etil Tosilamidă și Andoxilen.

Recomandări:

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *